Article_Top_970x250

Vulin Albance nazvao ´Šiptarima´, najavili su tužbu

uvredljiv izraz

Vulin Albance nazvao ´Šiptarima´, najavili su tužbu

svibnja 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Izraz"Šiptar" ima negativnu konotaciju jer se više od 100 godina vezuje za primitivne i necivilizirane ljude, zbog čega Albanci ne žele da ih drugi tako nazivaju

Nacionalno vijeće albanske manjine razmišlja da tuži ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina zbog korištenja uvredljivog termina "Šiptari" za Albance.

To je izjavio predsjednik Nacionalnog vijeća albanske manjine Ragmi Mustafa.

"Time omalovažavaju Albance i stavljaju ih u skupinu drugorazrednih građana. To je uvredljivi jezik devedesetih. Ne bi trebalo tako etiketirati Albance. Taj jezik gospodina Vulina poručuje nam da mi nismo dio ovog društva", rekao je Mustafa za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Mustafa je kazao i da su incidenti ispred pekara u beogradskom naselju Borča i Dolovu kod Pančeva posljedica govora koji promoviraju mediji, ali i pojedini službenici u Srbiji.

Vulin je jučer izjavio da je "za što hitnije i što sigurnije razgraničenje sa Šiptarima" kao rješenje kosovskog pitanja.

Termin "Šiptar" ima negativnu konotaciju u Srbiji jer se više od 100 godina vezuje za primitivne i necivilizirane ljude, zbog čega Albanci ne žele da ih drugi tako nazivaju, navodi RSE

Dnevnik.ba