StoryEditor

Vulin: Ako Europa neće Srbiju, ima tko hoće

Piše D  /  02.05.2019., 04:05h

Ako nas neće Europa, ima tko hoće, izjavio je u četvrtak srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, ukazujući na opredijeljenost Srbije da pripada europskim vrijednostima, "ali ne po cijenu" da moli za ulazak u Europu.

"Mi želimo pripadati europskim vrijednostima, hoćemo surađivati, ali ne po cijenu da mi moramo moliti za ulazak u Europu koja nas ne želi. Ako nas ne želite, postoje i drugi savjeti i savezi", rekao je Vulin za komercijalnu provladinu TV Pink, prenosi Hina.

Komentirajući summit o zapadnom Balkanu, održan u Berlinu 29. travnja, Vulin je rekao da  "to nije bio format EU".

"To su dvije velike, moćne zemlje koje se moraju poštivati i čije stajalište morate znati. U ovom trenutku je i europska administracija na odlasku, sada su izbori, a što će biti - vidjet ćemo za pola godine", rekao je Vulin.

On je ocijenio da su na skupu u Berlinu pretežito i u većini bile države koje su priznale Kosovo te da je srbijanski predsjednik Aleksnadar Vučić, sudjelujući na skupu u takvim okolnostima "dokazao da je jedini državnik na Balkanu koji ima hrabrosti voditi samostalnu vanjsku politiku.

Berlinski summit organiziran je na inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, a okupio je čelnike zemalja zapadnog Balkana te premijere još dviju članica EU, Hrvatske i Slovenije. Glavna tema sastanka bila je deblokada dijaloga između Srbije i Kosova.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:54