StoryEditor
reakcija

Vulić: Schmidt je Izetbegovićeva i Džaferovićeva "zlatna ribica"

Piše desk  /  07.06.2022., 19:39h

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istaknula je da Christian Schmidt više nije samo turista u BiH, već i "zlatna ribica" koja ispunjava želje Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića o unitarističkoj i centraliziranoj BiH.

- Christian Schmidt sam sebe toliko ponižava da mu možemo dati i nadimak 'džuboks SDA'. Dvojica radikalnih islamista kao što su Izetbegović i Džaferović i njihova drugarica Bisera Turković zamisle želju, ubace novčić, a jukeboks nametne odluku - naglasila je Vulićeva u izjavi za Srnu, dodavši da svaku odluku sarajevskog turiste prvo ovaj trojac najavi, a onda je on realizira, prenosi Srna

Vulićeva je istakla da BiH nema visokog predstavnika od kako je iz zemlje, najblaže rečeno, kao najveći kriminalac pobjegao Valentin Inzko.

- Od njegovog odlaska BiH nema visokog predstavnika. Vijeće sigurnosti nije potvrdio imenovanje novog, a turist Schmidt nema legitimitet, niti legalitet da u bilo čije ime odlučuje, a pogotovo nameće odluke. Tko je on da donosi odluku da Središnjem izbornom povjerenstvu BiH bude prebačeno 12,5 milijuna KM!? Ta njegova odluka ima istu jačinu kao kada bih ja otišla u posjetu SAD i donijela odluku kojom vraćam Donalda Trumpa na mjesto predsjednika - rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da je ovdje pitanje čemu ovakve igrarije članova SIP-a, odnosno predstavnika SDS-a i SDA u SIP-u BiH?

- Legalnim članovima SIP-a adresa za razgovor uvijek su bili ministar financija Vjekoslav Bevanda i predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija, a ovaj nelegalni i nelegitimni SIP očigledno nastavlja igranku. Ovo je samo dokaz više da su imenovani bez bilo kakvog iskustva, a ne izabrani članovi SIP-a u sprezi s međunarodnom zajednicom i da rade po njihovom nalogu - naglasila je Vulićeva, dodavši da bi Schmidt i nelegalni članovi SIP-a sutra mogli da priopće za koga bi bilo najbolje da glasaju građani Republike Srpske i FBiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:08