StoryEditor

Vulić: Izetbegovićev cilj je uništenje srpskog naroda od kojeg i sam potječe

Piše D  /  03.08.2021., 07:08h

Komentarajući Izetbegovićev poziv političarima iz Republike Srpske da odustanu od "blokade" rada zajedničkih institucija BiH i da lider SNSD-a Milorad Dodik više od desetljeće, kako kaže, zauzima politički prostor u BiH, Vulićeva je rekla da je Milorad Dodik onaj koga narod bira i kome Srbi vjeruju da će sačuvati Republiku Srpsku na koju bošnjački politički predstavnici neprestano kidišu.

- Milorad Dodik je onaj zbog koga će svi Srbi jedinstveno stati u obranu nacionalnih interesa i svoje Republike, jer im je dosta terora od takvih kakav je Bakir Izetbegović i njemu slični. Zato, ne držite nam lekcije i ne dirajte nam svetinju - Republiku Srpsku! Ne dirajte nam u Milorada Dodika, već ste vidjeli što je srpsko jedinstvo, ne provocirajte i ne prijetite svojim tutorima iz međunarodne zajednice od kojih očekujete da vam naprave muslimansku državu u srcu Europe - istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je, za razliku od Izetbegovića, Milorad Dodik političar s pozitivnom, dejtonskom vizijom BiH u kojoj se svi narodi i njihova prava poštuju.

Vulićeva je naglasila i da zakon koji je nametnuo Valentin Inzko nije ništa drugo već projekcija Bakira Izetbegovića i njegove SDA koja puca po šavovima.

Ona je poručila Izetbegoviću da sankcije uvodi sebi, jer da ima imalo karaktera, morala, poštovanja i uvažavanja znao bi da srpske žrtve nisu ništa manje vrijedne od drugih.

Vulićeva je rekla da Izetbegović uzalud poziva srpske političke predstavnike da nastave s radom, poručivši mu da ih neće "smiriti" ni godišnji odmori, kako on to kaže, isto kao što ni njega ne prolazi želja za unitarnom BiH i uništavanjem svega što je srpsko.

Dnevnik.ba

27. rujan 2021 14:26