StoryEditor
HNŽ

Vuković: Čim se potpiše Kolektivni ugovor štrajk zdravstvenih radnika će se obustaviti

Piše fena  /  24.11.2023., 16:39h

Štrajk zdravstvenih djelatnika će se obustaviti čim se potpiše Kolektivni ugovor, izjavio je u petak u Mostaru voditelj pregovaračkog tima Sindikata zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Dalibor Vuković nakon što je Vlada HNŽ-a dala suglasnost na Prijedlog Kolektivnoga ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika s područja zdravstva u HNŽ-u.

Pojasnio je kako sada čekaju službeni dokument, da se održi Skupština reprezentativnog Sindikata, da se to usvoji i potpiše Kolektivni ugovor.

- Najvažniji su naši pacijenti, ovo je njima najveće olakšanje. Čim se potpiše Kolektivni ugovor štrajk se obustavlja. Naši pacijenti će imati punu zdravstvenu zaštitu. A važno je i da zdravstveni radnici zadovoljni odlaze na svoja radna mjesta - kazao je Vuković.

Po njegovim riječima, Vlada HNŽ-a je pokazala prijateljski odnos prema zdravstvenim radnicima i ono što je dogovoreno je i ispoštovano.

- Znači, jedno povjerenje se stvara. I mislim da je ovo recept za budućnost, kako se odnositi prema zdravstvenim radnicima, da bi mogli imati partnerski odnos i dogovarati u budućnosti sve ono što je najbolje za zdravstvene radnike – poručio je Vuković te zahvalio premijerki Mariji Buhač, ministru zdravstva Milenku Bevandi i ravnateljici Zavoda zdravstvenog osiguranja Ani Vidačak.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 06:39