Vukovar, 24.03.2022. - Posljednji ispraćaj Vesne Bosanac, ratne i dugogodišnje poslijeratne ravnateljice vukovarske bolnice krenuo je iz Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, gdje su je iz dvorišta u tišini ispratili djelatnici bolnice, njezini dugogodišnji suradnici i prijatelji. foto HINA/ mlFOTO: HINA -
StoryEditor
odlazak heroine

Vukovar se oprostio od Vesne Bosanac

Piše hina  /  24.03.2022., 19:16h
Brojni Vukovarci oprostili su se u četvrtak, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, od ratne i poslijeratne ravnateljice vukovarske bolnice dr. Vesne Bosanac.

Prigodnim govorom uoči pokopa na Memorijalnom groblju od Vesne Bosanac oprostio se njezin dugogodišnji zamjenik na čelu bolnice Siniša Maslovara.

"Većina nas će je pamtiti po tome što je brinula o svima i bila nam potpora kad god je to bilo potrebno, osobito ako bi nas zadesila neka ozbiljna nedaća ili bolest. Voljela je svoje uposlenike i borila se za njih do krajnjih granica  izdržljivosti, čak i onda kad bi ih svi napustili i kad bi ponekad i sami izgubili  vjeru u sebe", kazao je Maslovara.

Ponekad mu se, rekao je, činilo da je bila neuništiva jer je preživjela bezbroj teških nedaća, a moglo bi se reći čak i katastrofa.

Vesna Bosanac je, istaknuo je, u najtežim trenucima za bolnicu tijekom Domovinskog rata, pokazala  neslućenu hrabrost, odvažnost i organizatorske sposobnosti.

Pored brojnih Vukovaraca posljednjem ispraćaju Vesne Bosanac nazočili su i izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i  ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, ministar zdravstva Vili Beroš, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava čijom odlukom je današnji dan u Vukovaru proglašen i Danom žalosti.

Prije pokopa, od Vesne Bosanac u dvorištu vukovarske bolnice u tišini su se oprostili djelatnici bolnice. U Hrvatskom domu poslijepodne održat će se komemorativni skup.

Vesna Bosanac umrla je u ponedjeljak u vukovarskoj bolnici u 73. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:15