StoryEditor

Vukas: "Momčad je u lošem momentumu..."

Piše D  /  31.10.2020., 11:10h

"Nažalost poraz, i to već treći u nizu. Nismo u dobrom momentumu, ustvari nismo u nikakvom momentumu. U zadnjih 15 dana smo dobro trenirali i nemam nikakve zamjerke momcima, ali na utakmici ništa od toga nismo uspjeli pokazati na terenu. Nedostajalo je povezanosti među linijama i kretanje bez lopte", izjavio je Hari Vukas.   

U 76. minuti je kapetan Hajduka Mijo Caktaš promašio kazneni udarac, a pogodak za drugu pobjedu Puljana u ovoj prvenstvenoj sezoni postigao je Matej Vuk u 87. minuti.

"Istra se bori za prvoligaški život i znali smo da će oni ući agresivno i čvrsto. Takvim ekipama se moraš nametnuti kvalitetom i što prije zabiti gol kako bi doveli utakmicu u mirnije vode. Mi to nismo uspjeli, pogotovo u prvo poluvremenu u kojem je Istra imala bolje prilike. U drugo poluvrijeme smo dobro ušli, nismo puno stvarali, ali nije bilo lako stvarati šanse s obzirom na njihovu na gustu obranu. Imali smo penal 15 minuta prije kraja, ali nismo ni to realizirali. Iz jedne relativno kontrolirane utakmice, gdje nam Istra nije radila probleme kao u prvom poluvremenu, primili smo gol iz prekida i izgubili utakmicu", zaključio je trener Hajduka.

Istra 1961 se s osam bodova sa zadnjeg, desetog mjesta, vinula na sedmu poziciju, odmah iza Hajduka, koji je ostao šesti s deset bodova. Vodeći Dinamo ima 22 boda, a Gorica i Osijek ih imaju po 16. Četvrta je Rijeka s 12 bodova, ali iz šest nastupa.

Lukša Jakobušić, prvi put u ulozi predsjednika Hajduka, doživio je poraz u Puli, odmah poslije utakmice, iako vruć od dojmova, rekao je sasvim pribrano:

"Čestitam domaćinu na pobjedi, sreća da nije bilo tv-prijenosa. Mislio sam da ću imati malo više vremena. Kad započnete na teži način, na kraju sve bude dobro", rekao je, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:18