StoryEditor
zastupnik u nsrs

Vukanović: U mraku sam nabasao na monstruma i ratnog zločinca

Piše desk  /  29.12.2021., 08:25h
Zastupnik Nebojša Vukanović objavio je kako se u ponedjeljak prvi put sreo uživo s pravomoćno osuđenim ratnim zločincem, a sve je zamalo završilo fizičkim sukobom.

Kako je na svom blogu napisao Vukanović, ni slutio nije da će sinoć u Kutima kod Foče u mraku nabasati na monstruma i ratnog zločinca, "aktivista vladajuće stranke i pristašu Milorada Dodika (SNSD)", koji ga je ometao i vrijeđao da je izdajnik.

"Radi se o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa, koji je u Haagu osuđen na 20 godina robije zbog monstruoznih ratnih zločina, silovanja djevojčica, muslimanki iz Foče od svega 12 godina, držao ih u zatočeništvu, podvodio i prodavao kao roblje, a neke od žrtava, nažalost, se i dalje vode kao nestale", napisao je Vukanović.

Dodao je da je zbog ovih zločina Kovač uhićen 1999. godine te je odveden u Haag gdje je priznao ratne zločine, a nakon izdržavanja 14 godina, ili dvije trećine zatvorske kazne, u Norveškoj, pušten je kući u ljeto 2013. godine.

"Kovač je sudjelovao i u ubojstvu obitelji Klapuh koju je 5 vojnika za novac prebacilo u Crnu Goru, potom ih strijeljali u gurnuli u provaliju, a zbog ovog ratnog zločina Klanfa i drugi su na tjeralici", navodi Vukanović.

Dodao je da će tražiti prvom prilikom da Dejan Pavlović odgovori javnosti i položi račune kako je zaposlio ratnog zločinca, umjesto nekog od časnih vojnika Vojske Republike Srpske, te da se Kovač udalji s posla koji je dobio bez natječaja kao nagradu za podršku SNSD-u.

"Prezirem sve monstrume i zločince, bez obzira koje su nacije i kako se zovu, koji su se iživljavali na nejači, ubijali, mučili i silovali civile, i žao mi je svake nedužne žrtve, bilo da se radi o Srbima u Jošanici, Bradini, Skelanima, Čemernu, Kazanima, Sijekovcu, Bošnjacima u Srebrenici, Ahmićima, Foči ili Prijedoru, ili Hrvatima u Kijevu Dolu, Grabovici", zaključio je Vukanović.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:18