StoryEditor
"pakt s vragom"

Vukanović se obrušio na Stanivukovića: "Pij šerbeta iz čaše svečeve pa sjekiru čekaj među uši"

Piše desk  /  08.11.2022., 08:40h

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović komentirao je spekulacije da je najveći protivnik lidera SNSD-a Milorada Dodika, Draško Stanivuković, "napravio zaokret" u svom odnosu s njim.

Vukanović je rekao da preko mnogih stvari može prijeći, ali nikako preko izdaje naroda, koketiranja s režimom i prelaska na drugu stranu, ma tko da je u pitanju.

"Intimiziranje, tihi razgovori, javni sastanci, suradnja na projektima i simbioza s Uzurpatorom i režimom je crvena crta i nešto preko čega ne mogu prijeći Drašku Stanivukoviću, koji je napravio ogroman zaokret. Nitko nije mogao igrati igre s Uzurpatorom i beskrupuloznim makijavelistom, jer je svakog iskoristio pa pregazio, a siguran sam da će na kraju, kad odigra ulogu koju mu je namijenio, slično proći i potrošeni gradonačelnik Banje Luke", napisao je Vukanović.

Zbog toga mu je Vukanović, kako navodi, citirao Njegoša iz Gorskog vijenca i stih "pij šerbeta iz čaše svečeve pa sjekiru čekaj među uši".

"Dovoljno je vidjeti primjere Igora Radojičića, da ne govorim o Tadiću, Šešiću, Paviću i ostalim, koji su ulazili u kolo i pakt s vragom pa su nestali, kad ih je jednokratno iskoristio kao toalet papir. Nema opravdanja za Stanivukovića i njegovu simbiozu s režimom jer je to izdaja svih onih koji su glasali za njega, ne da pravi simbioze već da bude drugačiji i ne koketira s mafijom na vlasti, neprijateljima svog naroda", dodaje Vukanović.

Vukanović je dodao da je nekada i Stanivuković bio zagovornik borbe bez kalkuliranja, ratovao s Dodikom koji ga je vrijeđao i psovao majku, na toj politici i krilima dobio podršku Banjalučana, a onda se zaokrenuo, postao servis tajkuna i suradnik režima.

"Neću imati milosti prema bilo kome tko prijeđe na drugu stranu, iako ne mora formalno već suštinski jer nismo naivni, jer se narod ne smije iznevjeriti, a puno je pitanja koja ću postavljati Stanivukoviću, a koja traže odgovore", navodi Vukanović.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 02:12