StoryEditor
incident kod suda

Vukanović napadnut u Srebrenici, objavio je snimku: "Što bježiš, što sam majmun, čuješ što te pitam..."

Piše desk  /  11.11.2022., 12:12h

"Dok sam izlazio iz Osnovnog suda u Srebrenici, u tri navrata napala me je i vrijeđala pred policijom nepoznata osoba tvrdeći da sam izdajnik", napisao je Vukanović

Zastupnik u NSRS-U i lider stranke Za pravdu i red Nebojša Vukanović ponovo je napadnut u Srebrenici.

"Ne prestaju provokacije i napadi. Dok sam izlazio iz Osnovnog suda u Srebrenici, u tri navrata napala me je i vrijeđala pred policijom nepoznata osoba tvrdeći da sam izdajnik i neprijatelj naroda koji je došao u Srebrenicu da dijeli i zavađa narod", napisao je Vukanović u opisu videa koji je jučer objavio.

"Što bježiš, što sam majmun, čuješ što te pitam", govori Vukanović na početku videa.

"Danas sam imao glavno ročište i suđenje u Osnovnom sudu u Srebrenici s Radomirom Lalom Pavlovićem, predsjednikom Općinskog odbora SNSD-a u Srebrenici, a čim sam izašao sa suđenja na ulici me je u više navrata napala nepoznata osoba. Čak tri puta se na ulici vraćao neki pristalica vladajuće stranke, dok ga nije udaljio policajac koji se zatekao slučajno na ulici. Slučaj sam prijavio policiji, koja je bila više nego korektna i profesionalna u postupanju. Nestvarno je kako su učestali napadi i provokacije na ulici pristalica režima, i ne mogu vjerovati da je sve slučajno, i da me netko napada uporno mi prilazi tri puta bukvalno 30 sekundi nakon izlaska iz Suda. Sve ovo je posljedica kampanje i mržnje koju šire RTRS i režimski mediji", napisao je Vukanović u svom blogu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:18