StoryEditor
Lista za Pravdu i red

Vukanović: "Moja leđa sprema za pendrek, članovi SIP-a neće mirno hodati, s mafijom se ne može drugačije"

Piše desk  /  29.10.2022., 16:57h

Nebojša Vukanović, predsjednik liste za Pravdu i red, danas je ispred sjedišta Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine poručio kako na "ljutu ranu mora ići ljuta trava" i da "sramna odluka" SIP-a da Milorada Dodika proglasi za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska "zahtjeva radikalne poteze".

Vukanović je istakao kako ne vjeruje “zarobljenim” institucijama jer ima “10 godina iskustva borbe s mafijaškim pravosuđem”, ali da ga to neće spriječiti da nastavi sa borbom, prenosi N1.

“Moja leđa su spremna i za pendrek, vidim da su počeli hapsiti poslanike i dat ću im povod da budem sljedeći jer s mafijom ne može drugačije. Imamo i te strance koji ih podržavaju. Zanimljiva je šutnja stranih ambasada koje poručuju da je potrebno što prije formirati vlast iako je korumpirana”, ocijenio je predsjednik liste za Pravdu i red.

Dodao je kako međunarodna zajednica hoće da nas “pretvori u koloniju” jer njoj “odgovara anarhija” kako bi iz BiH otišle stotine liječnika i inžinjera.

“U Crnoj Gori su protestovali godinu dana dok nisu obuzdali Mila (Đukanović). Ne možete drugačije protiv ove korumpirane đubradi. Sinoć je Suad Arnautović izvršio ubojstvo SIP-a, treba je reći da ih je Dodik malo podmazao i da su dobili zeleno svjetlo od međunarodne zajednice”, zaključio je Vukanović.

Na kraju svoga emotivnog obraćanja poručio je kako članovi SIP-a, prije svega predsjednik Arnautović i Jovan Kalaba, koji je iz RS, neće imati mira od njega.

“Mi nismo ni za kakvu vrstu nasilja, ali Kalaba neće mirno hodati Banjalukom jer ću mu reći: ‘Pričaj!’ Dobit će šećer. Ako misle da će uživati od prljavih para koje su dobili od uzurpatora i mafije – neće. Ne može se drugačije pričati s njima”, zaključio je Nebojša Vukanović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:56