StoryEditor

Vukadin: "Ne zanimaju me interesne skupine u HDZ-u, nama je povjerenje dao narod na izborima"

Piše D  /  22.04.2020., 07:04h

Kako je tomislavgradski načelnik Vukadin rekao za Bild.ba, Branko Ivković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ nema niti po jednoj osnovi pravo govoriti o ovoj temi.

“Samozvani predsjednik neposlovnički konstituiranog županijskog odbora je zadnja osoba koja bi politički, moralno, ljudski ili bilo kako drugačije trebala tumačiti ili medijima slati informacije koje se odnose na Statutarne odredbe HDZ-a BiH”, kaže Vukadin.

Dodaje da se, po njegovom mišljenu, niti odluke stranačkih tijela, kad su u pitanju interni stranački akti o bilo kojem članu i njegovom statusu u stranci, ne bi trebali javno iznositi.

“Mi smo pobijedili i imali smo pravo na poteze u Skupštini koje smo donosili, nama je pravo na njih na izborima dao narod koji nas je podržao“, kaže Vukadin i dodaje da ga interesne grupe unutar stranke ne zanimaju te da su “kreatori neprilika i spletki u HDZ-u BiH ti koji bi eventualno trebali odgovarati”.

Upitan je li ova odluka o isključenju konačna ili središnjica i vrh stranke donose konačnu odluku, Vukadin kaže da više ni sam ne zna.

“Ja ne znam trebamo li mi išta dobiti od središnjice, a ja mislim da bi oni trebali obavjestiti Općinski odbor HDZ-a BiH o našem isključenju, ali tog papira nema”, ističe Vukadin.

Upitan o političkoj budućnosti i angažmanu, kaže “kako će vrijeme pokazati”.

Podsjetimo, početkom ožujka, spomenuti trojac “privremeno je na mjesec dana isključen iz HDZ-a BiH“

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:02