StoryEditor

Vujović hvali hrvatske suce: Fućkali su nam baš onako gospodski

Piše D  /  19.01.2018., 04:01h

Rukometaši Slovenije nisu otputovali u Varaždin vlakom kao što su došli u Zagreb. Otputovali su autobusom organizatora, kao i Makedonci i Nijemci. Veselin Vujović, izbornik Slovenije, nakon pobjede nad Crnom Gorom i plasmana u drugi krug nije više tako pod stresom kao nakon susreta protiv Makedonije i Njemačke gdje su mu suci bili glavni krivci za gubitak bodova, piše Večernji.hr.

Mjesto nam je među 12

– Umjesto da smo u Varaždin donijeli četiri boda, donijeli smo samo jedan. Ali nema veze. Ovi ispred nas imaju samo bod više, jedino Makedonci imaju dva boda više. Sve se to može promijeniti već nakon današnjih utakmica. Bez obzira na ružne stvari, sport je iznad svega i ljudi će podržati odluku da ostajemo. Na terenu smo pokazali da nam je mjesto među 12 najboljih u Europi, a do kojeg ćemo se mjesta probiti, pokazat će krajnji rezultat. Daj Bože da se vratimo u Arenu, to bi značilo da smo u polufinalu – rekao je Vujović koji je jučer proslavio 57. rođendan.

Prva prepreka Sloveniji u Varaždinu bit će Danci koji su je izbacili u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju.

– Kada bismo pobijedili Dance, to bi bio šlag na tortu, oni su nam dužnici iz Brazila. Nijemcima smo zamalo vratili i, kada bismo startali s pobjedom, bili bismo jako, jako blizu polufinala. Danci su ozbiljna reprezentacija s puno svjetskih zvijezda, ali bili su to i Nijemci pa smo ih zamalo pobijedili – istaknuo je Vujović i dodao:

Svi navijači put Varaždina

– Meni se čini da dižemo formu. Kvaliteta reprezentacije i kreativnost nekih igrača daju dojam da meljemo. To što igramo sve bolje hrabri me. Sada kada nema Mađara naši gledatelji moraju u Varaždinu biti najbrojniji, pogotovo jer je granica jako blizu – istaknuo je Vujović koji je namjerno protiv Crne Gore odmorio Zarabeca, Janca i Blagotinšeka, igrače koji su puno igrali prethodne utakmice.

Što se tiče suđenja protiv Crne Gore, Vujović je rekao:

– Kako da imam primjedbe kada su nam sudili Hrvati Gubica i Milošević koji spadaju među tri najbolja sudačka para u Europi. Vidjeli ste kako su gospodski otfućkali ovu utakmicu. Kada su mi god sudili, nikad nisam imao problema s njima – rekao je Vujović.

A kada su ga novinari pitali ima li se namjeru ispričati čelnicima EHF-a, sa smiješkom je rekao:

– Pa oni se meni moraju ispričati – zaključio je Veselin Vujović, prenosi Večernji.hr

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 05:40