StoryEditor
prekid signala

Vučićevo osiguranje čuvalo kabele dok je on gostovao na RTS-u

Piše desk  /  03.12.2021., 10:18h
Za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu vlast vežu se različite neobične situacije, a jedna od njih dogodila se pri posljednjem gostovanju na RTS-u. Tijekom intervjua došlo je do prekida signala, a televizijske kabele čuvalo je njegovo osiguranje.

Tijekom izvanrednog obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića preksinoć je na RTS-u kratko nestalo signala, a srbijanski javni servis se brže bolje obratio priopćenjem, ispričavši se gledateljima iako, kako su naveli, krivnja nije njihova. Prema saznanjima beogradskog Danasa, krivnja zaista nije bila na RTS-u, već je to bio propust Vučićevog osiguranja.

Naime, kako navodi izvor ovog lista, novinari niti tehničko osoblje s televizija nisu ni bili u blizini svojih kombija i opreme, jer im to osiguranje predsjednika Srbije nije dozvolilo, već su oni na sebe preuzeli ulogu čuvara tehničke opreme. Je li u pitanju bila sabotaža ili nepažnja Vučićevog osiguranja, nije se uspelo doznati jer im njihova savjetnica za medije Suzana Vasiljević jučer nije odgovarala na pozive i poruke.

"U tijeku prijenosa obraćanja predsjednika Vučića, došlo je do kratkog prekida signala. Prekid je izazvala zasad neimenovana osoba, namjernim izvlačenjem strujnih kabela iz vozila za satelitsko emitiranje. RTS se ispričava svojim gledateljima, iako je do prekida u prijenosu došlo tuđom krivnjom", glasilo je kratko priopćenje RTS-a.

Prekidi signala su nešto što se događa u živom programu, stoga je mnoge začudila potreba Javnog servisa da se brže bolje ispriča. Međutim, smatra se kako isprika uopće nije bila upućeno gledateljima već upravo Vučiću.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:44