StoryEditor
BURNE REAKCIJE

Vučićevi mediji žestoko kritizirali Putina: ‘Zar ovako, braćo Rusi? Putin zabio nož u leđa Srbiji‘

Piše desk  /  28.04.2022., 12:40h
Većina srpskih medija bliskih srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću svoje naslovnice posvetila je upravo kritici Putina zbog izjave o Kosovu. Najavljeno je i izvanredno obraćanje Vučića

Dan nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guteresom izjavio da su samoproglašene regije Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine postali nezavisni "po analogiji s odlukom Međunarodnog suda pravde o situaciji na Kosovu, srpski mediji na naslovnicama reagirali su burno, pišu 24 sata.

Većina srpskih medija bliskih srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću svoje naslovnice posvetila je upravo kritici Putina zbog izjave o Kosovu. Najavljeno je i izvanredno obraćanje Vučića.

'Putin igra na Kosovo', stoji na naslovnici Informera, a u nadnaslovu dodaju 'Svjetski sukob preko naših leđa'. Manjim slovima navodi se kako se 'Putin pozvao na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2009. godine, a koja je donsesna zaslugom Vuka Jeremića'.

image

Vučićevi mediji žestoko kritizirali Putina

INFORMER

Srpski Telegraf napisao je da je Putin zabio nož u leđa Srbiji. 'Zar ovako, braćo Rusi?', napisali su i dodali 'Trapio Kosovo za Donbas'.

image

Vučićevi mediji žestoko kritizirali Putina

SRPSKI TELEGRAF

Kurir pak navodi 'Goli interes' te 'Putin svojom izjavom štiti interese Rusije u Donjecku i Lugansku, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu', dok im na naslovnici stoji 'Naša država mora se voditi isključivo svojim interesima'. Nije jasno je li riječ o citatu ili pak njihovom zaključku, pišu 24 sata.

U srpskom mediju Alo na naslovnici je 'Slavlje u Prištini, Zagrebu i Sarajevu zbog Putinove izjave'.

Umjereniji je Blic koji na svojoj naslovnici propituje odanost Srba Putinu. 'Jesmo li se kao narod previše kleli u ruskog predsjednika?', napisali su na naslovnici, a u centar napisali 'Putin zbog svog rata zaboravio Srbe i Kosovo'.

image

Vučićevi mediji žestoko kritizirali Putina

BLIC

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:29