StoryEditor

Vučićev poltron huška: Građanima Srbije u Hrvatskoj želim polupan auto i probušene gume

Piše D  /  08.08.2020., 06:08h

„Poruka za građaniste: Svima vama koji sunčate stražnjice po Hrvatskoj, od srca želim polupan auto i probušene gume, po koji šamar ili nogu u stražnjicu, nadrndane konobare koji vas ignoriraju, najgori arsenal uvreda i prijetnji… Sve da vas bude sram koliko ste bezosjećajni ljudi! Pu!“, napisao je Đukanović, inače predstavnik najvišeg zakonodavnog tijela Srbije.

Na ovaj tvit reagirao je popularni glumac Miloš Biković, pitajući metaforički „gdje smijem ići“.

„Čiko, smijem li ići u Ameriku? Oni su nas bombardirali? A u Njemačku? Oni su pobili baš dosta Srba. Austriju? Mađarsku? Italiju? A ostale zemlje koje su nas bombardirale? Gdje smijem ići? I nemojte mi priželjkivati zlo, ja sam građanin Srbije, a Vi ipak zastupnik pod zakletvom“, napisao je Biković.

Đukanović je na to odgovorio da mu ne želi zlo, već da „ga sami prizivate odlaskom tamo“.

„Oprostite, ne želim vam zlo. Vi ga sami prizivate odlaskom tamo. Svakome tko đavola traži, dobit će ga. Toliko o tome“, ocijenio je Đukanović.

Zastupnik SNS-a je naveo da je „odvratna zamjena teza usporedba Hrvatske s ostalim zemljama NATO-a koje su bombardirale Srbiju.

„Nijedna od tih zemalja ne slavi nacizam. Njemačka ga kažnjava, a u Hrvatskoj se nacizam slavi. U Hrvatskoj se slave Pavelić, Francetić, Artuković, Kvaternik, a slavi se i etničko čišćenje Srba kao vrhunac njihove navodne pobjede. U Hrvatskoj Srbi nemaju nikakva zagarantirana prava, dok u svim zemljama zapadne Europe ovakve pojave nisu moguće. To je vrlo bitna razlika“, napisao je Đukanović.

U jednom od tvitova je poručio i da su svi stavovi na toj društvenoj mreži samo njegovi, a ne stavovi SNS-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:12