StoryEditor
OKUPILO SE MNOŠTVO

Vučićev medij objavio intervju sa silovateljem, žene se okupile ispred redakcije i gađale je jajima

Piše desk  /  28.09.2022., 15:39h

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer u Srbiji održan je prosvjed u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

Okupilo se mnoštvo, a neki od njih su nosili i transparente. Jedan od njih je poručio i da se "na nasilje ne klikće, nasilje se kažnjava", prenosi N1.  

Anita Marković iz Ženske solidarnosti je rekla da su okupljene djevojke i žene bijesne i da su mediji po tko zna koji put iznevjerili žene.

"Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni suučesnici i vrše nasilje nad ženama", kazala je Marković i dodala da nasilniku nije mjesto u medijima. Tražila je objašnjenje kako je došlo do toga da netko u mediju objašnjava čin nasilja. 

Neki su prosvjednici zgradu Informera gađali jajima, a skup osigurava policija, javlja Danas.rs.

"Ako ne razumijete motive za objavu ovog razgovora,onda ne razumijete ni BBC, NBC, SKY ni USA Today. Motiv je novinarstvo, kao i u svim svjetskim medijima", rekao je glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, inače poznat po neupitnoj i gorljivoj lojalnosti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 19:46