StoryEditor

Vučić: Žao mi je zbog povlačenja delegacije HR, što smo loše uradili?

Piše D  /  18.04.2018., 09:04h

Srpska radikalna stranka je priopćila da je Šešelj u Skupštini Srbije psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu, a delegacija iz Hrvatske prekinula je svoju posjetu Srbiji, prenosi Dnevni avaz.

"Kao predsjednik, osuđujem svaku vrstu nasilja, prijetnji, gaženje, paljenje hrvatske zastave, bilo koje zastave, to su stvari koje su nedopustive. Nikada nećemo dozvoliti da netko ugrozi naše goste, ali kako da reagujete kad su to poslanici u pitanju. Postavlja se tu pitanje zašto smo to sebi dozvolili. Nemam odgovor", rekao je Vučić za RTS.

"Gorjele su zastave u Hrvatskoj dok sam bio, vrijeđali me, nazivali me četnikom, nisam otišao. Žalim zbog odluke Plenkovića da povuče Jandrokovića. Ali šta smo mi loše uradili, jesmo li loše primili Jandrokovića? Nismo", dodao je on.

Vučić je naglasio da će se "186.000 Srba u Hrvatskoj večeras loše osjećati". "Spomenik Stepincu, pravomoćnom presudom osuđenom za zločine protiv Srba, u mjestu koje je najstrašnije stradalo - u Dvoru na Uni, ulica Mileta Budaka", podsjetio je Vučić i dodao:

"Šešelj je to radio i Mogerini, pa je ona to govorila u nemogućim uvjetima. Ne da nije napustila Srbiju nego nije napustila ni Skupštinu."

Predsjednik Vučić je kazao i da je informiran o mitingu i kontramitingu u Hrtkovcima i istaknuo da nikakvog nasilja neće biti.

"Država to neće da dozvoli. Uradili smo za Hrvate mnogo. Hrvati su naši građani i dajte da pomognemo da se osjećaju dobro", zaključio je Vučić. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:42