StoryEditor
vojna vježba

Vučić: Volimo Hrvatsku, gledamo da ih odvratimo

Piše desk  /  10.04.2022., 07:37h
Predsjednik Srbije izjavljuje ono što mu je u datom trenutku PR-ovski najpogodnije, nastavio je u tom stilu.

Združena taktička vježba Vojske Srbije (VS) s noćnim bojevim gađanjem “Vatreni štit 2022” održana je sinoć na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije.

Kako je najavilo srbijansko Ministarstvo obrane, u vježbi je sudjelovalo više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, zatim 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao vježbi, najavio je nabavu francuskih naočala, tako će srpska vojska biti u potpunosti opremljena za noćnu borbu. Rekao je i da će morati osnažiti helikopterske jedinice, kao i bespilotne dronove.

“Nama je važno da Srbija jača. Ni blizu nismo sve pokazali. Nikome ne bi bilo jednostavno da se takvoj vatrenoj moći suprotstavi. Nije nam cilj ikome prijetiti”, rekao je Vučić.

Na pitanje o jačanju Njemačke, rekao da je to ozbiljan narod i da je ulaganje od 100 milijardi fascinantna razlika koju rade između sebe i ostalih u Europi.

Komentirao je Hrvatsku

“Poziciju Srbije ne rade oni, ni nitko drugi u svijetu, već građani Srbije svojim izborom. Oni nama ne smetaju, mi njih volimo, oni su članica NATO-a, snažni su. U tome što nabavljaju su velesila, a mi gledamo da na moderan način budemo u stanju da odvratimo svakoga, nemamo za cilj da bilo kome prijetimo, i mislim da vojska Srbije prati period najvećeg napretka na Balkanu”, rekao je Vučić.

Upitan za reakciju Rusije zbog glasanja Srbije za suspenziju Rusije u Vijeću za ljudska prava, Vučić je rekao:

“Svi govore o Vučićevoj i Orbanovoj izdaji. Svako tko je fer, s lakoćom zaključuje da se Srbija ponaša odgovorno, principijelno i u skladu s Međunarodnim pravom. Možete li uvijek donositi političke odluke kakve želite? Naravno da ne možete. Ježim se takvih izjava. Zemlju možete uništiti za sedam dana. A mi se želimo boriti”, rekao je.

“Kažite ime zemlje u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji, ime zemlje čiji avioni iz te zemlje lete ka Sankt Petersburgu. Ime jedne male zemlje, jednog malog, ponosnog naroda, to je naša zemlja. Vi mislite da oni ne znaju te stvari? Ovdje ima onih koji bi uništili zemlju za tri dana, praveći se da su veliki patrioti i rodoljubi, a sve su samo ne to. Neću danas pričati o tome, ali doći će vrijeme kad hoću. Moj posao kao predsjednika Srbije je da štitim naš narod i našu zemlju. Spreman sam ja gutati žabe da bi naš narod mogao dići glavu i imati svoj ponos i dostojanstvo. Mislite da je lijepo, da uživam u tome? Ono što tražim od ljudi je poštovanje i odgovornost, da razumiju situaciju u kojoj se nalazimo, a koja nije nimalo laka”.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:46