StoryEditor
kranj

Vučić: Vi Hrvati stalno odlikujete zločince

Piše desk  /  12.09.2022., 15:15h

Predsjednik Srbije nije baš najbolje reagirao na pitanje hrvatske novinarke o ordenu koji je SPC dodijelio Vojislavu Šešelju, piše Nova.rs.

Nakon sastanka u okviru summita "Brdo-Brijuni", šef srpske države Aleksandar Vučić se obratio medijima. Tijekom razgovora s novinarima Vučić je ušao u raspravu s hrvatskom novinarkom, koja ga je pitala hoće li na odnose Srbije i Hrvatske utjecati to što je Srpska pravoslavna crkva dodijelila orden osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju.

"Od koga je odlikovan? Od jedne eparhije. Pa, vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe, o njima pravite filmove, a na to nimalo niste osjetljivi", rekao je Vučić.

Na konstataciju novinarke da je Šešelj osuđeni ratni zločinac, Vučić je odgovorio:

"A da… Ovim vašima su okrenuli tu presudu na tri prema dva. Kad ih prvo osude, pa ih onda vrate, pa su onda postali junaci zbog tri prema dva presude. To pitajte presude nadležne eparhije SPC. Nisam ni pop, ni vladika, ni patrijarh, niti bilo što drugo i ne pada mi na pamet ni biti. A kod nas je Crkva veoma nezavisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hrvata, ali mi se sekularnošću naše države veoma ponosimo", rekao je on.

Na inzistiranje da ipak iznese svoje mišljenje, Vučić je rekao da je upravo to i učinio.

"Ne znam što bih vam rekao… To je moje sve što vam imam reći. Svatko od njih ima pravo da kao slobodni ljudi donose odluke, a u to država nije upletana. Da vam kažem, ja vidim da vi čeznete da dođem u Jasenovac da vam na sva pitanja odgovorim. Ja uživam u tome i jedva čekam da dođem i položim taj cvijet i da vam odgovorim na ta pitanja", rekao je.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 16:20