StoryEditor
detalji sastanka

Vučić veleposlaniku Kvinte: "Jesi li ti normalan bre, da li si normalan?!"

Piše desk  /  27.09.2021., 21:01h
U Beogradu je održan još jedan sastanak veleposlanika zemalja Kvinte s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ni ovog puta ne zna se da li je neka ponuda na stolu i kakav bi mogao biti dogovor kako bi se situacija na prijelazima s Kosovom smirila

.Poslije sastanka s veleposlanicima, a o sve napetijoj situaciji na kosovskim prijelazima, Vučić je proslijedio građanima jednu rečenicu priopćenja.

„Posvećeni smo očuvanju mira i poštovanju Briselskog sporazuma, ali nikako nećemo da dozvolimo poniženje ni Srbije, niti njenih građana“, naveo je.

Osam dana Srbi s Kosova slušaju što predsjednik Srbije neće. Ni ovog puta kao ni prošlog tjedna nije poznato što je to zbog čega bi Srbija bila ponižena. Ono što je Vučić otkrio sinoć jeste kako razgovara s pojedinim veleposlanicima.

„Hoćeš ti da mi odlučuješ gdje će da se kreću na teritoriji centralne Srbije naše jedinice, jesi li ti normalan bre čovječe?! Jesi li ti normalan bre, da li si normalan?! Možete da zamislite u kakvom sam emocionalnom stanju bio kad sam to govorio ambasadoru jedne od najmoćnijih zemalja svijeta“, rekao je Vučić gostujući na TV Pink, prenosi N1.

„Narode moj, otkriću vam jednu istinu, nikada predsjednik Srbije nije vikao na ambasadore. Jeste ih vrijeđao na televiziji, pred vama, onako odokativno i đuture, da ne znate na koga zaista misli, ali uživo nije nikada“, napisao je Milan Antonijević na Twitteru.

„Narode moj, otkriću vam dvije istine. Nikada Antonijević nije bio u državnoj delegaciji i nikada nije sjedio na sastancima sa predsjednikom i ambasadorima. Ja jesam. Predsjednik jeste, inače, veoma uljudan i pristojan ali, kada je trebalo, nije se libio da povišenim tonom odgovori“, odgovorila mu je savjetnica srbijanskog predsjednika Suzana Vasiljević.

I to je sve što znamo o razgovorima s veleposlanicima. Međutim, iz Bruxellesa stiže informacija više

„U izjavi visokog predstavnika EU, koja je izdata jučer, jasno je rečeno da oba šefa pregovarača dolaze u Bruxelles u narednim danima i da je to prvi pozitivan korak. Nadamo se da će se sastanak održati, kada budemo imali više detalja obavijestit ćemo vas“, izjavio je glasnogovornik Unije Peter Stano.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:42