StoryEditor

Vučić u svom stilu komentirao ishod hrvatskih predsjedničkih izbora: "Nisam uplašen..."

Piše D  /  06.01.2020., 01:01h

Otkrio je da se jutros čuo s Miloradom Pupovcem, želeći čuti što on misli o izborima u Hrvatskoj.

‘Rekao sam mu što mislim o svemu, i kako mislim da će se odvijati srpsko-hrvatski odnosi. Nisam ga savjetovao. Rekao bih da svi oni mene posavjetuju kakva ih muka muči, a moje je da vidim kako Srbija može da pomogne‘, kazao je Vučić.

Dodao je da je on politički veteran.

‘Nitko nije pobjeđivao s takvom razlikom kao ja. U prvom krugu, kada uvijek manji broj glasača izlazi, na predsjedničkim izborima sam dobio više nego Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović na ovim izborima zajedno‘, istaknuo je Vučić.

Ipak, nakon susreta sa srpskom djecom iz Hrvatske koja su stigla u Beograd na proslavu Božića, najavio je da će novoizabranom predsjedniku RH, kada budu proglašeni službeni rezultati izbora, poslati telegram jer tako rade pristojni ljudi. U telegramu će pisati: ‘Čestitam vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske‘.

Spominjući ‘razne uvrede‘ koje su dolazile iz Hrvatske tijekom izborne kampanje na njegov i račun Srbije, komentirao je da je sebe natjerao da to odšuti i reagira još većim radom.

‘Uvrede od toga da je Srbija šaka jada, da sam ja ratni kabadahija, da je Srbija slaba za Hrvatsku‘, nabrojio je Vučić, dodajući da ‘Hrvatskoj želi svako dobro‘, a isto tako želi da Srbija ‘uvijek ima dvostruko veći gospodarski rast od te države‘.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:52