Article_Top_970x250

Vučić sa sat vremena kašnjenja stigao kod Plenkovića, uskoro ide u Sabor

zagreb

Vučić sa sat vremena kašnjenja stigao kod Plenkovića, uskoro ide u Sabor

velj 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Aleksandar Vučić stigao je u posjet Hrvatskoj koji bi trebao ublažiti napetosti u odnosima dviju država, ali je prije toga ukazao i na neka razilaženja među glavnim kreatorima hrvatske vanjske politike. U Zagrebu su na snazi jake mjere sigurnosti. Vučića će čuvati snajperisti i policija u civilu.

"Na svako pitanje ću odgovoriti, ali to što se zbivalo, ovdje ima ljudi koji s druge strane izgubili nekoga. Ja nisam imao niti jedan problem. Pa i konj je jedna plemenita životinja. Ja sam došao razgovarati o budućnosti. Hoću zamoliti hrvatsku javnost, kako vi vidite stvari koje su se zbivale prije 25 godina, mito vidimo drugačije, i Srbi vide drugačije te iste stvari, ali to ne smije biti razlog da ne razgovaramo... Nemam nikakav problem s tim da uvijek otvoreno pričamo o svemu... Nemam nikakav problem ako sam konj, četnik ili početnik ukoliko će Srbi u Hrvatskoj živjeti dobro i biti zadovoljniji, to je za mene sitnica. Kod nas postoji 'Pala muva na medveda'".

13:30 "Mi razmišljamo o unapređenju naših bilateralnih odnosa. To je za nas ključno. Mi želimo da se sve manjine u Srbiji osjećaju dobro, da vide Srbiju kao svoju domovinu.

Ako smatrate da smo zaslužili da nam otvorite poglavlje, otvorite. Ako ne, ne.

Uvijek smo za svaku vrstu razgovora i s BiH. Čović je rado viđen gost u Beogradu."

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250