StoryEditor

Vučić s Dodikom i Pupovcem o položaju Srba u regiji

Piše D  /  15.02.2018., 06:02h

Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je na svečanosti u Orašcu, gdje je ustanak započeo prije 214 godina, da se na današnji dan obilježavaju i slave dvije svete vrijednosti - sloboda i srpska država za koju su se izborili preci današnjih generacija. Slobodu nam je osvijetlio Karađorđe, a srpsku državu uspostavio Miloš Obrenović. Vremenska distanca je više nego dovoljna da shvatimo pogubnost svih srpskih podjela, istaknuo je Vučić i pozvao sunarodnjake da budu odgovorni prema sebi i budućnim generacijama, posjećajući, među ostalim, i na demografske probleme nacije, prenosi Hina.

Središnjoj svečanosti u povodu Dana državnosti nazočio je srbijanski državni vrh, predstavnici Srba u regiji, predsjednik i premijerka Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović te čelnik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

Vučić je ranije tijekom dana razgovarao s Dodikom i Pupovcem, a poslije tog sastanka iz Vučićeva ureda priopćeno je da će Srbija snažnije podržavati različite razvojne projekte u Republici Srpskoj i u srpskim sredinama u Hrvatskoj, ne ugrožavajući teritorijalni integritet susjednih zemalja i ne dirajući u prava drugih naroda.

Na sastanku je bilo riječi i o položaju srpskog naroda u regiji i o odnosima države Srbije s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, te položaju Republike Srpske unutar BiH, priopćeno je iz ureda za medije srbijanskog predsjednika.

Među čestitkama upućenim državnom vrhu beogradski mediji posebno su istaknuli poruku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te njezina očekivanja da će ovo biti godina unapređenja bilateralnih odnosa i rješavanja otvorenih pitanja dviju država.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:00