StoryEditor
srbijanski predsjednik

Vučić: Priština želi likvidirati Srbe na sjeveru KiM-a, zajedno s NATO-om nam spremaju klopku

Piše desk  /  11.08.2022., 12:57h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Priština koristi situaciju u Ukrajini kako bi vodila kampanju protiv Srbije i da su laži da Srbija želi napasti bilo koga, već upravo suprotno - Priština je, ističe, ta koja želi napasti sjever Kosova i Metohije te priprema likvidaciju tamošnjih Srba pod izlikom borbe protiv kriminala, zbog čega ih je upozorio da to nikako ne čine.

Komentirajući izjavu Albina Kurtija da Beograd vodi agresivnu politiku, uz optužbe da Beograd može izazvati sukob, Vučić je rekao da je to pomalo i smiješno, jer već 170 dana slušamo slične laži, dodajući da je "na tisuće i tisuće" laži objavljeno u svjetskim medijima kako Srbija negdje nekoga napada.

"Znate kako to ide, kažu im - hajde, povucite policajce, specijalce iz Prištine sa sjevera, nemojte ih slati na sjever, tu ćemo mi iz NATO-a držati pod kontrolom, a ti zaštiti, možda Vučiću padne na pamet da upadne u Kosovsko pomoravlje... Sve što imate povucite prema Bujanovcu i Preševu... Kao mala djeca", rekao je Vučić.

"Čime da se pohvale? Internet mrežom, jer ništa drugo ne rade, nego razgovaraju telefonom...Kojom tvornicom, čime? I onda izmišljaju kako Rusija preko Beograda nešto pokušava... Kakve veze Rusija ima s ovim?", upitao je Vučić i dodao da je čak i glasnogovornica Ministarstva vanjske poslova Rusije Maria Zaharova rekla da "Vučić i Beograd nisu tražili nikakvu pomoć".

Vučić je rekao da takvim izjavama, Priština želi prikriti namjeru te da zapravo želi napasti sjever Kosova i Metohije.

"Oni pripremaju likvidacije naših ljudi na sjeveru. Otvoreno to kažem. I upozoravam ih da to ne čine pod izlikom bore protiv kriminala. Nemojte ubijati ljude. Mi da ubijamo nikoga nećemo. Potrebni su nam mir i stabilnost", poručio je.

Podsjetio je da se govorilo da će Srbija voditi i rat u BiH.

"Lagali su narod, i tako stalno... Oni pokušavaju iskoristiti situaciju u Ukrajini da bi vodili kampanju protiv Srbije. To rade već 170 dana i nastavit će", rekao je Vučić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:02