StoryEditor

Vučić: Pa nisam ja donio odluke Ustavnog suda BIH

Piše D  /  17.02.2020., 07:02h

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da će EU poslati timove i primiti u pisanoj formi inicijative i ideje zemalja regije.

Vučić je ponovio sinoć, nakon sastanka u Bruxellesu, da podržava integritet BiH, kao i RS u okviru BiH, te da se tu nema što dodati, osim što mnogi žele savjetovati ga kako da vodi politiku Srbije.

- Ljudi pokazuju nezadovoljstvo Beogradom i pokušavaju reći da Beograd stoji iza svega. Pa nisam ja donosio odluke Ustavnog suda, ni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, niti bilo tko iz Beograda, već neki drugi - istakao je Vučić.

Sudionici susreta

Sastanku u Bruxellesu prisustvovali su, osim Vučića, Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, Nikola Dimitrov, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Hashim Thaci, predsjednik Kosova, i Edi Rama, premijer Albanije.

Ovim sastankom novo rukovodstvo EU željelo je ukazati na bezrezervnu podršku i posvećenost regiji zapadnog Balkana. Ovo je, inače, bio prvi sastanak lidera EU i zemalja zapadnog Balkana nakon europskih izbora 2019. godine.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:45