Article_Top_970x250

Vučić otvorio dionicu autoceste Beograd- Čačak

"miloš veliki"

Vučić otvorio dionicu autoceste Beograd- Čačak

kol 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u nedjelju dionicu autoceste na Koridoru 11 koja će, kao dio Transeuropske magistrale, kroz Srbiju i Crnu Goru, povezivati središnju Europu i Jadransko more.

Dionica od beogradske prigradske općine Obrenovac do Čačka u zapadnoj Srbiji duga je ukupno 103 kilometra, a putovanje bi, ovisno u prometnim uvjetima, trebalo trajati oko sat vremena.

Autocestu, čija je jedna dionica već ranije puštena u promet, srbijanski je predsjednik nazvao Miloš Veliki, po srpskom knezu Milošu Obrenoviću, koji je vladao Srbijom u 19. stoljeću i izborio autonomiju od Osmanskog carstva, prenosi Hina.

Vučić je tijekom ceremonije otvaranja autoceste rekao da je "ovo veliki dan za Srbiju", dan koji je Srbija čekala dulje od 70 godina.

"Sedamdeset godina sanjali smo ovaj san, 70 godina čekali ovaj dan, 70 godina i malo više i malo duže", rekao je Vučić i zahvalio "svima koji se vesele uspjesima Srbije".

Svečanosti je prethodila vožnja novom dionicom kojom su se, u otvorenim autobusima, provezli Vučić i njegovi gosti među kojima je bio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te vođa oporbene crnogorske Demokratske fronte Andrija Mandić.

Promet novom dionicom bit će uspostavljen tijekom noći.

Dnevnik.ba

 

Tagovi: