StoryEditor

Vučić otkrio tri ključna problema Vojske Srbije

Piše D  /  10.06.2018., 01:06h

"Od zemalja sličnih ljudskih i teritorijalnih kapaciteta ne postoji snažnija armija od naše", rekao je Vučić poslije obilaska Vojne gimnazije u Beogradu.

Vučić je rekao da u posljednje tri godine Srbija na vojsku troši više od onoga što piše u proračunu.

"Nije naš vojni proračun 650 milijuna dinara, kao što piše. Računajte da nam je vojni proračun milijardu i više od milijardu dinara", rekao je Vučić.

Kao tri ključna problema Vojske Srbije, Vučić je naveo manjak ljudstva, tehničku zastarjelost i odnos prema vojsci i policiji u društvu. Vučić je rekao da Srbija ima dovoljno vojnika na jugu zemlje, ali da najviše problema sa ljudstvom ima u Beogradu i Vojvodini i da je potrebno da se promijeni odnos prema vojnicima i policajcima u društvu, jer bez njih država ne bi bila sigurna.

On je rekao da prva faza obnove spavaonica i čitaonice Vojne gimnazije koštala 32 milijuna dinara i pozvao djecu da se upišu u tu školu za koju je rekao da će biti moderna.

"Trebamo graditi djecu i njihovo znanje. Jer kako ovdje na vratima stoji ‘Znanje je naše oružje‘. Trebamo u to uložiti, da nemamo brige za budućnost", rekao je Vučić i dodao da je sretan jer gimnazija ima 327 učenika, od kojih 112 djevojaka.

Govoreći o Kosovu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Beograd biti pod velikim pritiscima kako bi se oslabila pozicija Srbije za pregovore s Prištinom u Bruxllesu.

"Bit ćemo pod veliki pritiscima, a oni koji žele na različite načine da Srbiju slome, pokušat će da to urade iznutra da bi oslabili našu pregovaračku poziciju i rekli vidite šta smo sve u stanju da vam uradimo", rekao je Vučić.

On je dodao da "dok su srbijanska vlada i predsjednik snažani teško je vršiti tako veliki utjcaj na odluke".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:47