Article_Top_970x250

Vučić opoziciji: Upadajte da vidimo kako ćete tuči

jasna poruka

Vučić opoziciji: Upadajte da vidimo kako ćete tuči

tra 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je sa terase Predsjedništva u Beogradu slušao govornike na prosvjedu "Svi kao jedan - Jedan o pet milijuna" i da ih nije bilo više od 7.500.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500 na predstojećem mitingu koji će se održati 19. travnja u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je najavio da će njegov miting biti održan na istom mjestu i pozvao televiziju Pink da istim dronom snima i taj miting pa da mogu usporediti snimke i koliko je na kome bilo okupljenih.

Dodao je i da će na tom mitingu govoriti o tome šta je sve do sada aktualna vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost.

Vučić je istakao i da nisu točni navodi Sputnjika da se na proesvjedu opozicije okupilo 50.000 građana.

"To što je Sputnjik rekao je bezobzirna i bezobrazna laž", rekao je Vučić.

On je kazao i da se ne plaši opozicije i njihovih prijetnji i pozvao ih da provedu nasilje na koje pozivaju.

"Uradite više to nasilno djelovanje da vidim nemojte samo više prijetiti, ajde upadajte da vidimo kako ćete tuči, ajde samo da vas vidim", rekao je Vučić, prenosi Beta.

On je kazao da jučerašnji skup pokazuje da opozicija može preći cenzus i naveo da ih je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala na dijalog i da je to mjesto na kome treba da se razgovara.

On je kazao da po zakonu ne mogu ispuniti zahtjeve o izmjeni sastava REM-a jer u REM-u ne mogu biti stranački ljudi kao i da ne mogu kadrirati u RTS jer bi to bilo direktno narušavanje javnog servisa.

"O RTS-u mislim sasvim sigurno lošije nego oni o njihovim kadrovima i ljudima, ali ne možemo mi o tome razgovarati, to bi bilo direktno narušavanje nezavisnosti javnog servisa", rekao je Vučić.

On je kazao da je prosvjed opozicije bio besmislen da nije bilo riječi ni o kakvom programu, da su sve vrijeme vrijeđali njega.

Povodom navoda lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića o naseljavanju Sirijaca i Mađara on je uputio izvinjenje zbog takvog govora navodeći da to nije stav većine već neodgovornih i neozbiljnih ljudi.

"Optužbe da naseljavate Mađare i Sirijce to se i u teoriji i praksi naziva fašizam. Ja se izvinjavam Mađarima neka ne uzmu Srbiji za zlo jer to nije stava većinske Srbije nego neodgovornih i neozbiljnih ljudi", kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, opozicija je planirala upasti u Skupštinu, ali su ih zastupnici Srpske napredne "preduhitrili pa su ostali bez ideje i plana i zato su izgledali izbezumljeno na prosvjedu i sve je izgledalo kao izbezumljena papazjanija".

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250