StoryEditor
srbijanski predsjendik

Vučić odgovorio Milanoviću: "On je slika i prilika hrvatskog naroda..."

Piše desk  /  21.09.2021., 14:44h
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Podsjetimo, govoreći o Srbiji u New Yorku, Milanović je rekao da je "najteža stvar" to što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić "bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih" i smatra to preprekom.

Reagirao je i Vučićev trbuhozborac, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je rekao da ‘Zoran Milanović spada u gluplje hrvatske političare‘.

Sada se oglasio i njegov gazda Vučić. 

"Ja ga razumijem, on je veliki i iskreni prijatelj Srbije, on čezne da Srbiju vidi u EU. Smetam mu ja i taj problem ćemo riješiti tako da će Milanoviću biti mnogo lakše. Ali to neće promijeniti činjenicu da će Srbija preteći Hrvatsku. Kaže jedan stručnjak da Srbija neće četiri desetljeća stići Hrvatsku. Prvo, ustanovili smo da će vas Srbija stići, e sad je ostalo drugo pitanje, koje je vrijeme kad će vas Srbija stići. To će biti mnogo prije ta četiri desetljeća", rekao je Vučić. 

Dodao je da će razlika biti od 300 do 600 milijuna, bez da je specificirao valutu. 

"Nekada su imali 15 milijardi prednosti u odnosu na Srbiju".

"Neće se promijeniti to da na njegove niske i plitke uvrede.... Nastavit ću ne odgovarati uvredama i da odgovaram pokazivanjem poštovanja prema hrvatskoj državi, ali sa željom da srpska država bude uspješnija u ekonomiji, ništa više. Tu vrstu konkurencije ne mogu mi zabraniti. A da ga vrijeđam, ne pada mi na pamet. On je izbor hrvatskog naroda, građana Hrvatske i on je time i njihova slika i prilika. Ne pada mi na pamet vrijeđati taj narod", zaključio je Vučić, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 21:38