Article_Top_970x250

Vučić obećao da neće biti nove "Oluje": "Mnogo su jaki Albanci i Hrvati, ali to što su planirali..."

vidi neku prijetnju

Vučić obećao da neće biti nove "Oluje": "Mnogo su jaki Albanci i Hrvati, ali to što su planirali..."

svibnja 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Srđan Ilić/Pixsell

Aleksandar Vučić je uspostavljanje hrvatske vojne baze na Kosovu, brže-bolje, doduše ne onako intenzivno kao pobočnik Vulin, interpretirao kao prijetnju i tko zna što...

Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da se „ne boje jer neće biti novih ‘Oluja’ i protjerivanja“, napominjući da kada on to kaže znači da je to „garancija“.

„Neću se busati u prsa kao neki. Mnogo su jaki Albanci i Hrvati, ali to što su planirali neće se dogoditi“, rekao je Vučić, komentirajući najavu da će Hrvatska praviti vojnu bazu na Kosovu, kao i da se kod Sjeverne Mitrovice planira vojna baza kosovskih snaga.

Najavio je da će se uskoro u Bruxellesu i sresti s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, dodavši da Srbija želi izbjeći svaku vrstu sukoba.

Kako je rekao, najava da će Hrvatska praviti vojnu bazu na Kosovu, „blago rečeno“ „nije izraz poštovanja prema Srbima“, dodajući da srpski narod u kolektivnoj svijesti nosi sjećanje na teško stradanje u periodu od 1941. do 1945. godine.

Vučić je naveo i da će u subotu biti u Gradini, u Republici Srpskoj, gdje se obilježava godišnjica proboja zatočenika iz logora Jasenovac.

„Oni znaju da mi Kosovo, iako su ga priznali kao neovisno, vidimo kao dio Srbije. Može vas netko pokušati poniziti, ali samo sebe sami možete da ponizite ako se ponašate nepošteno“, rekao je Vučić, koji je naglasio da Srbija želi dobre korektne odnose s drugim zemljama.

Dnevnik.ba