StoryEditor
srpski predsjednik

Vučić o odlukama Prištine: "Žele stvoriti novu Oluju"

Piše desk  /  29.06.2022., 21:10h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras s posebnim predstavnikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji je došao u trodnevni posjet Beogradu.

- Nisam htio Lajčaka dovesti u nezgodnu situaciju. Uvijek smo bili i jesmo spremni na dijalog, dok neki nikada nisu bili - kazao je Vučić nakon sastanka, prenosi Blic.

Osvrnuo se na odluke donesene u Prištini.

- Donijeli su dvije odluke o osobnim iskaznicama i uvođenju deklaracijskih izvještaja i odluku s jedinim ciljem stvaranja nove Oluje i protjerivanja Srba s Kosova, odnosno uvjeravanja Srba da se registriraju s kosovskim tablicama - kazao je.

- To je učinjeno i u Drugom svjetskom ratu. Ako ih ne uvjere, onda će krasti ne samo registarske tablice nego i vozila. A tko će ostati? Oni sami ne znaju, računaju da će svi Srbi otići s Kosova - objašnjava Vučić.

Lajčak je prethodno bio u Prištini, a na kraju posjete rekao je da je pitanje Zajednice srpskih općina obaveza koju je Kosovo prihvatilo i koju mora provesti.

Rekao je i da se radi na održavanju sastanka između predsjednika Vučića i premija Albina Kurtija te da bi volio da se to dogodi prije ljetne stanke u Bruxellesu.

Tijekom trodnevnog posjeta Beogradu, Lajčak bi se trebao sastati s predsjednikom srbijanskog parlamenta Ivicom Dačićem, kao i čelnicima parlamentarne oporbe i predstavnicima međunarodne zajednice u Srbiji.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:14