StoryEditor

Vučić o najavi hrvatskog ministra obrane: Neće se igrati vatrom, vjerujte mi na riječ

Piše D  /  01.05.2021., 08:05h

Vučić je, zamoljen da prokomentira najavu ministra obrane Hrvatske Maria Banožića da je Hrvatska spremna vlastima u Prištini pomoći u namjeri da transformiraju sigurnosne snage u vojsku, kao i da će povećati broj svojih vojnika pri Kforu pet puta, rekao da je hrvatska vojska do prije pet godina bila dvostruko jača od srpske, ali da to danas nije više slučaj.

"Hrvatska ima vrlo snažnu vojsku. Albanci na Kosovu nisu na toj razini, ali imaju Bondsteel i američku vojsku iza sebe. Neka oni rade svoj posao. Srbija je suverena zemlja i radit će svoje. S ponosom mogu danas reći da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunjsku i mađarsku. Ubrzano jačamo. Svi drugi nisu snažniji od Srbije", poručio je.

Dodao je da moraju nastaviti s temeljnim i ozbiljnim ulaganjima u vojsku, jer je to jedini garant mira te da može preventivno utjecati na svakoga tko bi pomislio na agresiju na Srbiju.

"Sve je danas jasno tko je koliko snažan, a snažan je onaj tko ima najjaču ekonomiju, koji najbrže raste, tko ima budućnost. Trendovi su tu važni. Srbija ima odličnu budućnost, snaži svoju vojsku, ne da bi nekoga napadala ili da bi zauzimala tuđe teritorije, ili slala svoje vojnike bez poziva nečije vlade", kazao je.

Naveo je da neki mogu kršiti rezoluciju 1244 i sve druge, ali da neće izgovarati teže riječi jer su Srbiji, kako kaže, potrebni bolji odnosi s Hrvatskom i svima drugima.

"Nemojte se sekirati. Nemojte čak ni za te prijetnje kako će u južnoj Mitrovici praviti velike baze, pa će ne znam što uraditi Srbima. Nije Srbija slaba, ni blizu koliko je bila 1999. ili 2008. i 2009. Znaju to oni koji se vole igrati vatrom. Vjerujte mi na riječ, neće se igrati", istakao je on.

U vezi s najavom povećanja broja hrvatskih vojnika u Kforu, konstatirao je da će to povećanje biti s dva na deset vojnika.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:07