StoryEditor
"Srbija protiv nasilja"

Vučić: Njemačke fondacije uplaćuju novac za prosvjede

Piše fena  /  02.07.2023., 17:46h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je neimenovane njemačke organizacije da financiraju prosvjede "Srbija protiv nasilja", koji se protekla dva mjeseca redovito održavaju u Beogradu i drugim srbijanskim gradovima.

On je na gostovanju na televiziji Prva izjavio kako ima dokaze „da neke njemačke fondacije uplaćuju novac za prosvjede“, te je dodao da je predstavnicima tih fondacija to kazao u lice, „a oni, šta će – šute“.

Vučić je kazao da je na jučerašnjem prosvjedu "Srbija protiv nasilja" bilo okupljeno oko 4.200 ljudi, odnosno da je toliko prošlo pored zgrade Vlade Srbije, a da je do televizije Pink stiglo manje ljudi.

S druge strane, novinar koji se već godinama bavi procjenama masovnosti političkih skupova Aleksandar Gubaš za portal N1 kazao je kako je u subotu oko 18.45 jučer ispred Skupštine Srbije bilo oko 6.000 ljudi, a u šetnji 7.000.

Ovo nije prvi put da srbijanski dužnosnici optužuju Njemačku za miješanje u unutarnje stvari Srbije.

Prije deset dana ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić u srbijanskom parlamentu izjavio je kako Srbija zna tko je ubojica političara s Kosova Olivera Ivanovića te je optužio Njemačku da štiti tu osobu.

Nakon što je njemačko veleposlanstvo u Beogradu demantiralo da zna tko je ubio Olivera Ivanovića 16. siječnja 2018. godine, kao i da štiti navodnog počinitelja, Gašić se ispravio, ustvrdivši kako je njegova izjava pogrešno prenesena.

Srbijanski ministar kazao je kako je službeni Beograd od Berlina tražio informaciju tko štiti ubojicu Olivera Ivanovića.

I taj navod demantiralo je njemačko veleposlanstvo, ustvrdivši kako njemačka vlada od Srbije nije dobila nikakav zahtjev vezan za to pitanje.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 23:25