Article_Top_970x250

Vučić: Nije Lavrov kriv što nije bilo zastave BiH

srbijanski predsjednik

Vučić: Nije Lavrov kriv što nije bilo zastave BiH

pro 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kod članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića ''postoji neprincipijelnost kada je riječ o njihovom stavu o Kosovu i putu BiH prema NATO-u''.

On je dodao da je razlog odbijanja Džaferovića i Komšića da se sretnu s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovim ''to što je on pohvalio vojnu neutralnost Republike Srpske, a s druge strane njih dvojica tvrde da BiH ide u NATO i da je Kosovo nezavisno''.

Što se tiče zastave BiH, koja nije bila prisutna na sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Lavrova, Vučić je rekao ''da za to nije kriv Lavrov, te ocijenio da Džaferović i Komšić imaju pravo na osobne stavove, ali da je uvijek pogrešno da se odbija razgovor, jer se bez razgovora ne mogu rješavati problemi''.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su, podsjećamo, da se u Sarajevu sastanu s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom zbog, kako je navedeno u pojašnjenju, nepoštovanja institucija Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije. Vijest su prenijeli i brojni svjetski mediji.

Dnevnik.ba