StoryEditor
dan rs

Vučić: Neka živi Srpska! Neka živi Srbija!

Piše desk  /  09.01.2023., 16:30h

Srbija će Republici Srpskoj biti najsnažnije uporište i oslonac jer su veze koje ih spajaju, kao braću koja su kroz povijest dijelila i dobro i zlo, neraskidive i vječne, naveo je predsjednik Aleksandar Vučić u čestitki povodom 9. siječnja - Dana Republike.

- Svim građanima Republike Srpske želim da uvijek u miru i dobru slave praznike, da se radujemo zajedništvu i vezama koje nitko ne može raskinuti, da vodimo računa o našim potomcima, poštujući pretke i da nastavimo da radimo na projektima koji nas povezuju i grade bolju i sigurnu budućnost za sve. Neka živi Srpska! Neka živi Srbija!  navedeno je u čestitki predsjednika Srbije.

Vučić je uputio čestitku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, uz najbolje želje za napredak, mir i blagostanje svih građana i poruku da se Srbi raduju zajedništvu i vezama koje nitko ne može raskinuti, priopćeno je iz Press-službe predsjednika Srbije, prenosi RTRS.

Istaknuo je da se srpski narod, dok istovremeno obilježava i dan posvećen Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu, podsjeća da se moć jednog naroda mjeri snagom njegovog jedinstva i nepokolebljivosti u očuvanju duhovnosti, jezika, pisma, identiteta, povijesnog i kulturnog nasljeđa.

- A, njegova veličina - njegovanjem najviših moralnih i ljudskih vrijednosti i ideala, kao i spremnosti da svoje dobro podijeli s drugima. Upravo takva Republika Srpska treba da ostane pokretač prosperiteta i temelj stabilnosti usprkos svim izazovima - naveo je Vučić.

Vučić je poručio da se nastavlja zajednička borba za mir i blagostanje - radom, znanjem, kreativnošću i dobrom voljom prema svima koji su spremni da iskreno prihvate pruženu ruku suradnje, kako bi cijeli region krenuo putem napretka, na dobrobit svih građana koji žive na ovim prostorima.

- Srbija će, kao i do sada, dosljedno podržavati provođenje odredbi Daytonskog sporazuma, poštujući integritet BiH, kao i integritet Srpske u njenim ustavnim okvirima - naglasio je Vučić i dodao da će Srbija, u takvim nastojanjima, kao i uvijek do sada, Srpskoj biti najsnažnije uporište i oslonac.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 22:16