StoryEditor

Vučić: Ne znam što smeta Komšiću, Republika Srpska je ustavna kategorija

Piše D  /  26.12.2019., 01:12h

Vučić je ukazao na fer odnos Beograda prema Sarajevu, rekavši da ne zna što je Komšiću zasmetalo u Prijedlogu strategije obrane i nacionalne sigurnosti Srbije.

"Ne znam što mu je smetalo? Da je Republika Srpska u BiH? Pa, to je daytonska stvar ili valjda neće postojati Republika Srpska? Mi smo rekli da se zalažemo za Republiku Srpsku u BiH. To svaki dan govorimo. Da ukinemo Republiku Srpsku? Pa, ne može! To je ustavna kategorija i piše u Daytonskom sporazumu", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara u Smederevskoj Palanci.

Istaknuo je da, zarad izgradnje dobrih odnosa, nije reagirao kada je Komšić prije nekoliko dana govorio da je za njega samoproglašeno Kosovo nezavisno.

"Samo nas pustite na miru. Šutimo kad pričate gluposti o Kosovu i o svemu drugome, ništa vam ne odgovaramo. Hajde, pustite nas malo", poručio je Vučić.

Prijedlogom strategije nacionalne sigurnosti Srbije utvrđena je obveza očuvanja i zaštite srpskog naroda gdje god da živi, a očuvanje Republike Srpske postavljeno kao prioritet vanjske politike.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da je Prijedlog strategije obrane i nacionalne sigurnosti Srbije čin neprijateljskog odnosa prema BiH i da bi njegovo usvajanje donijelo dodatne tenzije na Balkanu. 

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 16:00