StoryEditor

Vučić: Ne razumijem Milanovićev humor, prvi put od 1941. ćemo preteći Hrvatsku po BDP-u

Piše D  /  25.07.2021., 06:07h

Na pitanje kako komentira izjavu Milanovića da Tesla ima veze sa Srbijom koliko i Bruce Lee, rekao je da ne razumije takav humor.

"Da se hoću našaliti, rekao bih mu da su Bruce Leeja mogli staviti na njihove novčanice. Da su htjeli, stavili bi Teslu na vrjednije novčanice, a ne na one najsitnije", rekao je Vučić.

Kazao je da ne zna kakve veze Nikola Tesla ima s Hrvatskom, tako da šale Milanovića ne razumije.

"Nikola Tesla je Amerikanac srpskog porijekla, od oca Srbina i majke Srpkinje. On je genij i pripada cijelom čovječanstvu i u tom smislu može pripadati i Hrvatskoj", rekao je Vučić.

O BDP-u

Komentirao je Vučić i ekonomski rast svoje zemlje, ustvrdivši da će preteči Hrvatsku po BDP-u.

"Ako se računa i od 1941. kada su formirali NDH, pa kroz republike tijekom bivše Jugoslavije, mi kao Srbija nikada nismo imali BDP koji se mogao u apsolutnim brojevima mjeriti s njihovima", ustvrdio je Vučić u intervjuu provladinoj komercijalnoj televiziji Pink.

Ocijenio je pritom da će Srbija do kraja 2021. imati BDP vrijedan 51 milijardu eura, dok će hrvatski BDP biti "nešto manje" od 51 milijardu eura.

Vučić je naveo kako je, u vrijeme kad je vodio Vladu Srbije, nacionalni BDP bio 33 milijarde eura, dok je Hrvatska tad imala 47 milijardi eura, te da je u međuvremenu, za sedam ili osam godina, za apsolutni BDP Srbije uvećan "za više od 50 posto".

"To je uspjeh Srbije i razumijem da netko ima pravo da se ljuti", rekao je Vučić, implicirajući da je on predmet kampanje u medijima regije jer je Srbija sve uspješnija.

"Mi sa njima (Hrvatima) želimo dobre odnose i mnogo bolje nego što su danas. Razumijem tu vrstu ljutnje i potrebu da u svakom trenutku ponizite Srbiju, jer ona u svakom smislu raste", ocijenio je srbijanski šef države.

Dnevnik.ba

 

22. rujan 2021 00:30