Agencija Tanjug vijest je objavila kao prijelomnu i uz oznaku hitno, navodeći da je Vučić "zapovjedio angažiranje vojske, radi zaštite sigurnosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata".

Tijekom izvanrednog stanja u Srbiiji zbog pandemije koronavirusa, koje je trajalo od 15. ožujka do 8. svibnja, Vojska Srbije osiguravala je migrantske kampove i centre za azil u kojima je, prema podacima Komesarijata za izbjeglice, smješteno oko 8.500 ljudi.

U tri migrantska centra na području Šida - Adaševcima, Principovcu i u Šidu - prema posljednjim podacima nalazti se između 1.500 i 2.000 migranata.

Srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u travnju da su u migrantskim centrima, u Adaševcima kod Šida i u Krnjači kod Beograda, tijekom izvanrednog stanja zabilježena dva incidenta kada su vojnici pucali u zrak kako bi smirili situaciju.

Vulin je naglasio da su vojnici  pucali u znak upozorenja, kako nitko od migranata ne bi pobjegao iz 24-satne karantene, koja je za migrante određena tijekom izvanrednog stanja.

Dnevnik.ba