Article_Top_970x250

Vučić: Naravno da se neću ispričati Oriću

srpski predsjednik

Vučić: Naravno da se neću ispričati Oriću

pro 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se neće ispričati zapovjedniku tzv. Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću, koji je ranije rekao da će to tražiti od Vučića, najavivši i mogućnost tužbe zbog izjava povodom oslobađajuće presude Oriću i Sabahudinu Muhiću u Sudu BiH.

"Ja se, naravno, neću ispričati gospodinu Oriću. Spreman sam trpjeti sve posljedice. Meni je nešto drugo bilo strašnije. To što je on rekao, ja njega u potpunosti razumijem. Na navalentnog voditelja i ista takva pitanja, on se trudio čak i da na relativno pristojan način govori, da bi sebe iz svega toga izvukao, jer nije imao ništa drugo za reći. Ali jedna rečenica koju je on izgovorio je mene u ljudskom smislu pogodila. On je rekao: ´Pozvala su me trojica odjvetnika, srpskih, iz Beograda, da me zastupaju u tužbi protiv Vučića.´ Zamislite ljude koji su se samoinicijativno javili velikom gospodinu, i veličanstvenom pravedniku, gospodinu Naseru Oriću da tuže predsjednika njihove zemlje, da bi dokazali da Srbija nije u pravu i da nije bilo zločina Orićeve skupine nad Srbima. ", rekao je Vučić gostujući na Televiziji “Pink”.

Predsjednik Srbije rekao je da ga je u "ljudskom smislu pogodila Orićeva rečenica da su mu se ponudila trojica srpskih odvjetnika iz Beograda da ga zastupaju u toj tužbi" i naveo da "to govori o tome koliko Srbi poštuju svoje žrtve".

Orić je ranije izjavio da će zbog izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča tražiti od njega javnu ispriku.

"Taj čovjek je javno na televiziji izjavio da sam ja nekome vadio oči, prije nego što je optužnica i podignuta. Za to će mi se morati javno ispričati", rekao je Orić, a prenio "Faktor.ba".

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250