StoryEditor
OSVRNUO SE NA MEDIJE

Vučić napao hrvatske medije i poručio Hrvatima: ‘Ne možete ni sanjati da budete snažniji od Srbije!‘

Piše Desk  /  30.11.2021., 11:23h
A mržnja koju prosipaju svakoga dana mi govori koliko sam u pravu i koliko dobro radim za Srbiju. Svakoga dana najprljavija kampanja najbrutalnijih laži, tvrdi srpski predsjednik.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak je odgovarao na pitanja medija, a jedna od tema bili su hrvatski mediji te nedavni incident na prosvjedu zbog rudnika litija u Srbiji kad je bagerist krenuo prema ljudima na prosvjedu u Šapcu, prenosi Večernji.hr.

– Hrvatski mediji nastavljaju napade na vas –  čuje se novinarka na snimci objavljenoj i na Twitteru te dodaje: – Neki mediji u Hrvatskoj idu i korak dalje pa dijele savjete srpskoj opoziciji kako da vas ruši.

– To što se Hrvata tiče, sve i da dovedu Plenkovića i Milanovića i sve njihove novine – oni svi zajedno nisu osvojili glasova kao ja. A mržnja koju prosipaju svakoga dana mi govori koliko sam u pravu i koliko dobro radim za Srbiju. Svakoga dana najprljavija kampanja najbrutalnijih laži. Prvo, taj čovjek nikoga nije gazio i nikog nije zgazio. Njega su izubijali. I to vam je ta predstava i to licemjerje najgore vrste – rekao je Vučić. 

Objasnio je kako problem nije u spomenutom bageristu kojeg je prije branio riječima da je kretanje njegovo ustavno pravo, već je problem prema Vučiću u prosvjednicima te se osvrnuo i na lidera Otvorene građanske platforme Akcija Nebojšu Zelenovića koji je bio na spomenutom prosvjedu. 

– Drugo, taj čovjek nije zaposjeo most strojevima, nego je Zelenović strojevima zaposjeo most pa se pentrao na traktor, pa se popeo na znak. Nisam znao da se onako pentra i da leti kao ptica po znakovima. Kad treba pobjeći od ljudi koji su samo htjeli proći... – rekao je. 

Vučić je potom krenuo komentirati hrvatske medije, kao i nedavnu kupnju 12 višenamjenskih bojnih aviona Rafala zbog čega je u Zagreb došao i francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

– A što se Hrvata tiče, oni se sekiraju zbog moje izjave. Zato kažu kako Vučić laje, ovakav je, onakav je. Što da radite. Da Vučić laje, ne biste vi takve izraze koristili. Nego, izgleda brinete što sam vam rekao da ni s ovim novim kupnjama i sa svim što ste dobili od Amerikanaca i Nijemaca ne možete ni sanjati da budete snažniji od Srbije.

A mi se radujemo vašem uspjehu, mi uopće ne kukamo zbog toga, samo nek' vam daju, samo nek' vam pomažu. Nikakav problem mi nemamo. Samo nemojte zaustavljati naš razvoj, naše vojske i svega drugoga. Ništa više od toga. A s vama želimo najbolje moguće odnose i nećemo vas vrijeđati na takav način. To je što se Hrvata tiče – rekao je Vučić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:07