StoryEditor
susret s njemačkim izaslanikom

Vučić: Nametnute odluke koje ne uživaju suglasnost sva tri konstitutivna naroda ne mogu voditi prosperitetu u BiH

Piše Fena  /  10.05.2022., 14:13h
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da se Srbija zalaže za punu i dosljednu primjenu Daytonskog sporazuma, ali se protivi nametnutim rješenjima koja ne uživaju suglasnost sva tri konstitutivna naroda.

Vučić je to kazao tijekom današnjeg razgovora sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Njemačke za države zapadnog Balkana Manuelom Sarazzinom.

Vučić drži da nametnute odluke nikako ne mogu voditi prosperitetu i stabilnosti Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Press službe srpskog predsjednika.

Vučić je kazao kako očekuje da će angažman Sarazzina dati dodatni zamah suradnji među zemljama zapadnog Balkana, što bi u znatnoj mjeri doprinijelo očuvanju mira i stabilnosti u regiji.

Sarazzin je kazao da će politika proširenja i rad na jačanju suradnje među državama zapadnog Balkana biti jedan od prioriteta njemačke vanjske politike u idućim godinama, te dodao kako želi da se Europska unija jače angažira u regiji.

Vučić je kazao da Srbija posvećuje veliki značaj Berlinskom procesu, kao forumu za jačanje regionalne suradnje, unapređenju procesa pomirenja i prevladavanja naslijeđenih problema iz prošlosti, kao i forumu koji pruža podršku eurointegracijama zapadnog Balkana kroz konkretne projekte i mjere.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, sugovornici su se suglasili da je razgovor jedini pravi put za rješavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora, priopćeno je iz Press službe srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

 Dnevnik.ba

22. lipanj 2022 15:35