StoryEditor

Vučić najavio nove izbore, Dačić novi predsjednik Narodne skupštine

Piše D  /  20.10.2020., 09:10h

Vučić je napomenuo da je SNS dobio veliku podršku građana i ocijenio da je ta podrška mogla biti i veća.

Kako je kazao, u stranci su postojala različita mišljenja kako formirati novu vlast u Srbiji. Podsjetio je da SNS ima program za naredne četiri godine vladavine u kojem je kao jedan od ciljeva navedena prosječna plaća od 900 eura, prenosi sarajevski Klix.

Ponovno se pohvalio odgovorom Srbije na pandemiju koronavirusa tvrdeći da ima pozitivna ekonomska kretanja usprkos pandemiji.

Priopćio je šest ciljeva zaključenih na sjednici stranačkog Predsjedništva, a to su: da Srbija bude među pet najboljih europskih zemalja po borbi protiv koronavirusa, borba za interese srpskog stanovništva na Kosovu, borba protiv mafije, očuvanje nezavisnosti Srbije što podrazumijeva vojnu neutralnost, ubrzane reforme i nastavak ekonomskog razvoja. Navedene ciljeve je naveo ambicioznim.

Obećao je da će već, kako je kazao, najkasnije do 3. travnja 2022. godine istovremeno biti održani novi parlamentarni i predsjednički izbori.

Potvrdio je da će se nastaviti suradnja SNS-a sa dosadašnjim koalicijskim partnerom Socijalističkom partijom (SP). Također je potvrdio da će Srpski patriotski savez (SPS) Aleksandra Šapića imati jednog ministra u novom sazivu vlade. Kako je kazao, Šapić nije ništa zahtijevao od njega i da su samo razgovarali o budućnosti Srbije.

"Razgovarali smo o ekonomskim pokazateljima i vanjskoj politici. On vanjsku politiku dobro razumije i shvaća koliko je teška pozicija Srbije. Lako smo se dogovorili da zajednički radimo... Veoma sam zadovoljan što smo se dogovorili da radimo na dobrobit građana Srbije", rekao je Vučić.

Izjavio je da će u vladi više biti zastupljene i nacionalne manjine, ali da moraju imati stručne kadrove.

Ukazao je da će predsjednik SP-a Ivica Dačić biti predsjednik Narodne skupštine Srbije. Najavio je da će biti nova tri ministarstva, te istakao da se ne može još govoriti o tomu tko će biti ministri jer to još nije u potpunosti dogovoreno. Poručio je da bi već u nedjelju, 25. listopada javnost trebala znati tko će biti novi ministri.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:31