Article_Top_970x250

Vučić: Mir je naša budućnost

u banjoj luci

Vučić: Mir je naša budućnost

tra 22, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: RTRS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Banjoj Luci da Srbija nastoji, čuvajući mir i stabilnost, da razvija ekonomiju, otvara nova radna mjesta i osigurava ostanak stanovništva.

– Mir je naša budućnost i zajednički rad je naša budućnost – rekao je predsjednik Srbije, prenosi RTRS.

Vučić je izrazio zadovoljstvo posjetom Banja Luci, rekavši da je razgovarano o suradnji Srbije i Republike Srpske, kao i suradnji Srbije i BiH.

– BiH je za Srbiju treća izvozna destinacija, ukupno trgovinski partner broj sedam. Vjerujem da trgovinska razmjena u 2021. može biti značajno veća u odnosu na 2020. godinu – rekao je Vučić.

On je istaknuo da Srbija nastoji pružiti pomoć svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj, najavivši nova ulaganja.

– Naravno da je potrebno posebno pomoći u uvjetima pandemije. Posebnu pažnju obratit ćemo na četiri općine – tri u Republici Srpskoj /Kostajnica i Kozarska Dubica koje su pogođene potresom, te Nevesinje/, te jednu općinu u FBiH – Drvar, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je na sjednici Vijeća za suradnju Srpske i Srbije u Banja Luci bilo riječi i o aerodromu Trebinje, za koji smatra da je veliki potencijal i zato će uložiti veliki novac.

On je istaknuo i značaj infrastrukturnog povezivanja, o čemu su danas razgovarali.

Vučić je rekao da su se suglasili da Srbija pruži značajnu podršku građanima Republike Srpske pri gradnji auto-puta do Bijeljine.

Dnevnik.ba