StoryEditor
ratne godine

Vučić: Kakvi su to lažovi. Mediji u Sarajevu su bili još gori od onih u Hrvatskoj

Piše desk  /  18.01.2023., 20:07h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "dio bošnjačkih i hrvatskih medija" u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj govori neistine o njegovom boravku na Palama 1992. godine jer ih "ne interesira prava istina, već mora da se pođe od istine koja njima odgovara".

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Davosu, a povodom njegovog gostovanja u emisiji “Ćirilica”, prenosi N1.

“Mediji u Sarajevu su bili još gori od onih u Hrvatskoj, napisali su Vučić kao mladi radikal došao, išao do Vrbovice, pa su rekli nema fajde od njega pa ga vratili na Pale. Pogledajte kakvi su to lažovi – ima 50 slika od toga dana, Šešelj, Nikolić i ja obilazili smo Srbe oko Sarajeva, nisam imao nikakvo oružje, a sada oni znaju što sam imao, a što nisam”, kazao je predsjednik Srbije.

Kako kaže, čak i oni priznaju da se ne vidi nikakva puška.

“Ali, što ih briga, mogu da lažu, mogu da lažu do besvijesti, a zašto to rade? To radi dio bošnjačkih i hrvatskih medija jer im ne pada na pamet da slušaju što to govorim i radim u prethodnih 11 godina, jer mora da se pođe od istine koja njima odgovara”, kazao je Vučić.

Ističe i da ih ne interesira što tada nije bio član SRS-a, niti bilo koje druge političke stranke.

Precizira da je to bilo 1992. godine, a da se tek u lipnju ili srpnju 1993. godine učlanio u SRS.

“I baš ih briga što lažu i nikoga ne interesira prava istina”, zaključio je Vučić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:54