StoryEditor

Vučić: Izgubili smo Kosovo i Crnu Goru, neću opsovati Dodika

Piše D  /  28.12.2018., 10:12h

Vučić je, u dnevniku RTS-a, rekao da je riječ o notornoj laži da su policajci iz Srbije poslani u Banjaluku na prosvjed roditelja Davida Dragičevića.

"Došao sam da se obratim narodu i građanima RS-a s televizije Srbije, jer znam da gledaju i znam s koliko ljubavi gledaju u Srbiju. Došao sam reći da je Srbija od 2014. uložila nikada više novca i podrške u RS. Nije to davano vlastima ili opoziciji, davano je narodu, od vrtića, škola, osnovnih, srednjih, do sudjelovanja u aukcijama, kada je novac bio potreban RS-u. Ukupno smo uložili 21.550.000 eura plus još 20 milijuna eura. Dakle, to nije mali novac, a i najznačajniji investitori u RS su iz Srbije", podsjetio je on.

Vučić je zamolio narod u RS-u da ne sluša laži, i one koji hoće "posvađati dva oka u glavi", prenosi Tanjug.

"RS je opstala jer je imala čvrstu i snažnu podršku Srbije. Bez podrške Srbije ne pitajte me, niti želim reći što bi sve oni koji žele uništenje RS učinili", kazao je.

Nijedan policajac iz Srbije nije sudjelovao ni u Banjaluci, ni u drugim događajima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kaže Vučić i dodaje: "Ne miješamo se u unutarnje stvari druge države, za razliku od ranijih predsjednika ili premijera koji su podržavali neke kandidate. Ja to nisam radio", rekao je on.

Vučić je naglasio da neće opsovati Milorada Dodika da bi netko drugi bio zadovoljan.

"Da smo ranije postigli dogovor, ne bi izgubili toliko naših ljudi i teritorija. Je li trebalo, kada se nisam slagao sa Dodikom oko referenduma, da podignem granicu na Drini, da mu ne dam doći u Beograd. Imamo dogovor da Srbija poštuje RS, a RS Srbiju, svađati se nećemo i ne smijemo", poručio je on.

Vučić je naglasio da to ne znači da neće pokazati pažnju obitelji i saslušati majku i oca ubijenog.

"To pokazuje kakvu brigu vodi Srbija. Srbija i Srpska, ako hoće opstati, moraju poštujući integritet BiH, držati se zajedno. Mi smo Kosovo izgubili 2008. jer smo imali dvojicu na vlasti koji su se tukli u Beogradu tko se hoće će više dopasti strancima. Imali smo nesposobnu vlast 2006. kada smo izgubili Crnu Goru. Na sve to, zar nas to nije naučilo da moramo biti jedinstveni i ujedinjeni", kazao je on.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:37