StoryEditor

Vučić Izetbegoviću: Nećete mi vi objašnjavati kako trebam raditi posao predsjednika Srbije

Piše D  /  27.02.2020., 03:02h

Komentirajući to što je predsjednik SDA i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović rekao da blago reagira na "secesionističke prijetnje" lidera SNSD-a Milorada Dodika, Vučić je rekao da u Srbiji svaki građanin može biti predsjednik Srbije, ako je državljanin te zemlje.

"Hvala svim Bošnjacima, Hrvatima i svima drugima što bi obavljali posao predsjednika Srbije. Kod nas je to moguće... Svaki građanin, bez obzira na nacionalnost, može biti predsjednik Srbije. Jedini uvjet je da je državljanin Srbije. Ja im svima preporučujem da se kandidiraju za sljedećeg predsjednika Srbije pa da mi više ne drže ni moralne, a ni političke tirade o tome kako bih se trebao ponašati. Ako imaju da mi zamjere nešto što se tiče mojih riječi i postupaka, neka to urade. Samo nemoj da mi objašnjavaju kako bih trebao raditi posao predsjednika Srbije. O tome odlučuju i ocjenu za moj posao dat će građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih država. Teže riječi od toga neću a izgovarati jer sam dovoljno odgovoran i ozbiljan da ne koristim ni svoju, a ni snagu zemlje koju predstavljam da bih unosio bilo kakvu nestabilnost u ionaku krhku situaciju u regiji", kazao je Vučić.

Na pitanje o porukama nakon sastanka Izetbegovića sa Željkom Komšićem i Fahrudinom Radončićem, on je odgovorio riječima da se uvijek trudio biti najkorektniji i pokazati poštovanje i prema Bošnjacima i prema Hrvatima, a i prema svima. Kako kaže, uopće nije shvatio i pitao je neke "što je to što zamjerite Srbiji"?

"Na kraju, shvatite da postoji čitava kampanja u regiji koja mora Srbiju optužiti. Za njih je Republika Srpska mala da bi im bila problem, a oni su mnogo veliki pa za sve probleme mora biti okrivljena Srbije. Negdje usput dodaju i Rusiju. Kada ih pitate što sam to uradio i rekao, na to odgovora nema. Nego: Što nisi spriječio Dodika? Nije moj posao ni da sprječavam, a ni da ne sprječavam Dodika. Moj posao je da govorim u ime Srbije i nećete mi valjda vi govoriti što ću govoriti u ime Republike Srbije", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima, ne bi li stekao nekakav politički bod u Srbiji i RS-u.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:50