StoryEditor

Vučić: Hrvatska nota Srbiji kao kad bi Njemačka pisala Židovima

Piše D  /  28.01.2018., 10:01h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi volio vidjeti tekst prosvjedne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama u New Yorku i da se pita “je li to moguće”, budući da su povijesne činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.

"To je kao kada bi netko tko bi pisao prosvjednu notu Židovima što su obilježavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Njemačke”, rekao je Vučić za TV Pink, prenosi Tanjug.

On je dodao da razumije što sa Hrvatskom Srbija ne može se suglasiti oko onoga što se zbivalo prije 27 godina, ali da ne može razumjeti što ne može se suglasiti oko onoga što se zbivalo prije 72,73 godine.

“Posebice, jer mi se čini da su tu povijesne činjenice sasvim jasne”, naglasio je Vučić.

On je istaknuo da nema načina da se Srbi natjeraju da zaborave da postoji stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolirala nekadašnja NDH.

“To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsjećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugom narodu”, istakao je Vučić.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:07