StoryEditor
srpski predsjednik

Vučić: "Hrvatska je uvijek bila ispred nas, ekonomski je već 200 godina naprednija"

Piše desk  /  27.08.2022., 18:04h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je predložio aktualnu premijerku Anu Brnabić za mandatarku za sastav nove srbijanske vlade, najavio odgodu Parade ponosa, ali i - hvalio Hrvatsku.

Kazao je kako je Hrvatska ekonomski već 200 godina naprednija od Srbije, još otkad je Srbija bila pod vlašću Turaka i dalje u vremenu Jugoslavije.

"Hrvatska je uvijek bila ekonomski ispred nas, uvijek su u tom dijelu bili razvijeniji. Ekonomski, ne bih o drugom. Ne mogu nadoknaditi 200 godina našeg zaostatka, nije realno", izjavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić govoreći o ekonomskom razvoju Srbije i zemalja regije. Na početku duge konferencije za medije u kojoj se dotakao raznih tema, koristio je i ploču. 

Govoreći o BDP-u, Vučić je rekao da je Srbija zaključno s idućom godinom gotovo udvostručila BDP, dok ga Hrvatska nije povećala ni za 50 posto.

"Oni će i dalje biti bogatiji, ali će se smanjivati razlika u plaćama. Danas oni imaju 1100 eura prosječnu plaću, a mi 635. To više nije tri prema jedan. Polako se približavamo. Oni su uspješna zemlja i nema tu neke filozofije. Ali da li će Srbija brže rasti? Hoće. Da li će netko zaustaviti Srbiju? Neće. Nažalost, mi nemamo turizam da zarađujemo milijarde, ali imamo svoje, ruke, svoj rad, svoju marljivost, imamo tvornice i investicije. Želim im uspjeh", izjavio je Vučić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:30