StoryEditor
O optužbama

Vučić gnjevan na Hrvatsku: “Sram vas bilo! Mene bi bilo sram da netko u Srbiji to radi protiv vas!“

Piše desk  /  31.10.2021., 07:09h
Ovo je i sramota za EU, ovakve stvari se ne rade. Zar vas nije sram da pričate Srbiji o vladavini prava?, odgovorio je Vučić na pitanja o optužbi svjedoka da ga je vidio 1991. godine u Glini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u subotu, gostujući na televiziji B92, komentirao tvrdnje svjedoka koji ga je teško optužio u sudskom procesu koji se vodi protiv predsjednika ratnog predsjedništva Gline Dušana Jovića.

Podsjetimo, Kosta Danilović, koji je 1991. bio zatočen u logoru KPD Glina, izjavio je kako je tamo u to vrijeme vidio i Vučića.

Vučić je u subotu ponovno ustvrdio da nikada nije bio u Petrinji, a da je u Glini bio 1995. te da ima i snimku koja to pokazuje.

- Pomalo mi je bez veze da objašnjavam. Nije to taj čovjek izmislio, to mu je rečeno - poručio je Vučić dodavši kako je cijela situacija "smiješna i sumanuta". Istaknuo je kako je tada imao 21 godinu i studirao je u Beogradu.

- Drugi svjedoci rekli su da me nikada nisu vidjeli. Mediji svašta prenose, ali ovo je vrhunac. Ja se nisam bavio politikom sve do druge polovice 1993. godine. Oni su pomiješali datume u patološkoj želji da naprave nešto protiv Srbije. Ne odgovaram im kao predsjednik kojem ne mogu dokazati zločine - rekao je, prenosi Kurir.

Poručio je kako će se pričati o lažima Hrvatske i kako želi pomoći optuženim Srbima.

- Ako im je ovo svjedok, molim ih da i mene pozovu i da utvrde jesam li bio u Petrinji ili nisam. Ako mogu, da im pomognem da budu oslobođeni ako nisu počinili zločine. Ovo je i sramota za EU, ovakve stvari se ne rade. Zar vas nije sram da pričate Srbiji o vladavini prava? Poslije ovoga, o pravima Srbije nitko ne mora govoriti - rekao je Vučić i još jednom ponovio kako nikada u životu nije bio u Petrinji.

- To sve događa jer misle da su ulaskom u EU i NATO sve završili, da je Srbija zgažena. Srbija raste i napreduje, usprkos svim novcima koji iz EU stižu u Hrvatsku - poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao i kako će ovog puta ispitati sve pravne mogućnosti, prije svega "kako bismo pomogli Srbima".

- Mislili su da će to tako proći, ali lažete. Sram vas bilo, mene bi bilo sramota da netko u Srbiji to radi protiv njih - zaključio je.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 22:18